Filters
Søg

Belgiske

Sorter efter
Vis per side

Hanssens Schaarbeekse Kriek

Oude Kriek Schaerbeekse 6,0% - Hanssens Artisanaal
235 DKK

Geuze Boon

Oude Geuze Boon

7 %
375ml.

Oude Geuze Boon er en af de fineste eksempler på en 100% spontantgæret lambic. Denne lambic har lagret i 1, 2 eller 3 år på egetræsfade. Mixet af disse fade giver en ca. 18 måneder gammel lambic, og øllen gærer videre på flasken. Oude Geuze Boon kan gemmes i op til 20 år. Oude Geuze Boon har en klar gylden farve, og en frisk og frugtig smag af citrus og egetræ.
45 DKK

Orval

6,2%
330 ml.

I modsætning til de øvrige trappistklostre brygger Brasserie d’Orval kun denne ene kommercielle øl, og denne øl er meget anderledes end de øvrige trappisters øl, idet den har en meget karakteristisk tør og krydret gærsmag og en let sødlig, fyldig men også tør maltsmag, som afsluttes af en meget markant tørhumle-karakter, man eller mest finder i India Pale Ale-typerne. Denne øl har som de øvrige trappistøl, gennemgået en sekundær gæring på flasken. Men inden øllet påfyldes flaskerne har munkene tørhumlet øllet, hvilket er med til at øge den tørre og bitre karakter. Alkoholstyrken kan variere fra 5,2 -7,2 % hvilket er årsagen til at øllet sjældent smager helt ens.

I perioder er denne øl næsten lige så svær at skaffe som den legendariske Westvleteren øl, så køb den når den endelig er på hylderne. Den passer rigtig fin til en klassisk belgisk platte med ost, pølse og paté platte i selskab med tungt hjemmebagt brød. I dette selskab vil øllen give en god kontrast til osten og pølsernes fedme og sødme. Bør nydes ved 10 grader i et tulipan glas.
35 DKK