Filters
Søg

Cognac

Sorter efter
Vis per side

Camus VSOP 50 cl

CAMUS VSOP ELEGANCE COGNAC

Camus VSOP Elegance har sin fantatiske aromatiske karakter fra en blanding af vin destilleret med let bundfald, en delikat egetræsfinish.
270 DKK

Camus Monbazillac Cask Finish

Camus Monbazillac Cask Finish Cognac

Et unikt produkt fra de sidste vinmarker i Saint-Aulaye, lagret på Monbazillac-fade. Skabt til nydelse.

Druer
Colombard

Smagsnoter
Tørrede frugter, krydderi, appelsin

Alkohol og indhold
40 % / 70 cl

Land
Frankrig

Område
Cognac

Producent
Camus

Serveringstemperatur
10-25°C

Holdbarhed efter åbning
Ubegrænset

Fadlagring
Ja

Periode på fad (år)
2

Type af fad
Fransk Eg

Blød og sødmefyldt
Camus Special Finish har en flot topasgul farve med ravgule strejf. Duften er fyldig og karakteristisk med tørret frugt, søde krydderier og appelsinskræl afrundet med raffinerede noter af ristede kaffebønner. Hints af tropisk frugt kombineres med blomsternoter i en blød og lækker struktur, der minder om den typiske smags- og duftprofil i Monbazillac-vinene.
Serveringstemperatur: 10-25°C

Fremstilling
Camus ejer 4 destillerier, der har en samlet kapacitet på 30 millioner liter. Cognac bliver destilleret på løgformede destillationsapparater af kobber. Vinen opvarmes i destillationsapparatet, så den lette alkohol fordamper. Alkoholen fra den første "brænding" samles og destilleres for anden gang og den nye "sprit" ser dagens lys.
Efter adskillige års lagring på egetræsfade forvandles "spritten" til Cognac. Egetræerne til cognacfadene vokser hovedsagelig i Limoges i det centrale Frankrig. Når de fældes og bruges til cognacfade, er de flere hundrede år gamle. Som der er tradition for i regionen, bliver Cognacen efter den første lagring hældt på fade af 225 liter, i dette tilfælde har fadene tidligere indeholdt sød vin fra Monbazillac. De små Monbazillac-fade medvirker til at give Cognacen sine komplekse smagsnuancer, farve og tekstur.

Om Producenten
Camus-familien har været cognac-producenter siden 1863 - og ekspertisen samt ”hemmeligheden” der indgår i at ”blande” cognac, er gennem fem generationer gået i arv fra far til søn.

Huset Camus er stadig familieejet. I dag står Cyril Camus i spidsen. Man kan nøgternt vurdere hver enkelt cognac-producent på deres ekspertise i at ”blande” cognac, da denne ekspertise kun er noget, de enkelte producenter kan opnå gennem generationer og atter generationers erfaringer, og her står Camus stærkt. Som Jean-Paul Camus siger: ”Alt hvad man behøver er en oldefar, en farfar og en far - der har viet hele sit liv til at producere cognac”.
685 DKK

Chabanneau X.O

GAVEKARTON CHABANNEAU X.O 70cl. Camus-familien har været cognac-producenter siden 1863 - og ekspertisen samt ”hemmeligheden” der indgår i at ”blande” cognac, er gennem fem generationer gået i arv fra far til søn. Huset Camus er stadig familieejet. I dag står Cyril Camus i spidsen. Man kan nøgternt vurdere hver enkelt cognac-producent på deres ekspertise i at ”blande” cognac, da denne ekspertise kun er noget, de enkelte producenter kan opnå gennem generationer og atter generationers erfaringer, og her står Camus stærkt. Som Jean-Paul Camus siger: ”Alt hvad man behøver er en oldefar, en farfar og en far - der har viet hele sit liv til at producere cognac”.
499 DKK

Roullet VSOP Cognac

Generelt om Roullet Cognac Historien om Roullet ?ognac huset starter tilbage i 1700-tallet, et sted kaldet Le Goulet, i landsbyen Foussignac, som er beliggende nord for Jarnac i Cognac-regionen. Dette er stedet, hvor Roullet familien ejede vinmarker fra 1772, og hvor Paul Frédéric Roullet grundlagde cognac-huset i 1780. I næsten 250 år har familiens efterkommere og kældermestre skabt store spiritusoplevelser under Roullet-varemærket, samt videregivet deres erfaringer fra århundrede gamle traditioner, som er gået i arv fra generation til generation. I dag holder Mathias Paul Roullet (niende generation i familien) et vågent øje med Roullet Cognac huset og viderefører familiens traditioner. Virksomheden råder over mere end 200 hektar vinmarker, hvoraf størstedelen (ca. 140 ha) er placeret i Fins Bois, det historiske hjemland for Roullet - Foussignac og Migron. Omkring 30 hektar er beliggende i hjertet af Grande Champagne i Saint-Preuil og Segonzac. De har desuden også vinmarker beliggende i Maleville, Grande Champagne (18 hektar), og i Sainte-Lheurine, Petite Champagne (16 hektar). Kun ”eau-de-vie” destilleret af druer fra familiens marker bruges til Roullet Cognac. Destillationen foregår i to små alambics (15 og 18 hl), som ifølge traditionen er håndlavet i kobber. Kun cognac af høj kvalitet, XO og HERITAGE (modnet i mindst 15 år) samt RESERVE DE FAMILLE (ældre end 40 år), er modnet på familiens ejendom. Familien benytter sig af fransk egetræ fra Limousin og lagingen sker i fugtige kældre, som stammer helt tilbage fra Henry IVs tid. Fornyelig lancerede familien en V.S.O.P aftapning som noget helt nyt i Roullet-serien. Ifølge AOC-lovgivningen for markedsføring af cognac må man kun påføre ”VSOP” på flaskens etikette, hvis spiritussen har tilbragt minimum 4 år i egetræsfade. Denne V.S.O.P Cognac er dog intet mindre end 6 år gammel og holder derfor samme standard som mange X.O. aftapninger på markedet. Roullet ?ognac V.S.O.P har en dyb gylden farve med rav nuancer. En kompleks bouquet med aroma af citrus, fersken, træ og lyse lædernoter. Smagen er rund og velafbalanceret med silketanniner. En verdensklasse V.S.O.P. cognac!
425 DKK

Maxime Trijol Cognac Gaveæske

Historien starter i 1859 hvor familien Trijol installerer det første destilleringsapparat, og påbegynder produktionen af cognac i selve hjertet af Cognac-regionen. Fire generationer har efterfølgende haft ansvaret, og i et roligt, men sikkert tempo, er kapaciteten blevet udbygget gennem årene. Maxime Trijol producerer i dag "eaux-de-vie" på tyve Charente-stills, og er i dag regionens største familieejede producent. Langt det meste cognac sælges til de store aktører, men familien har valgt at sortere lidt i varerne, og tager selv de absolut bedste fade fra, som efterfølgende tappes under eget navn. Alle Cognac´er af meget høj kvalitet. Dette understreges bl.a. af de mange medaljer og udmærkelser Maxime Trijol har opnået igennem de seneste år.
495 DKK

Pasquinet Cognac XO

PASQUINET XO COGNAC

En autentisk cognac som har ligget mange år i familiefirmaets kældre, hvor Pasquinet opbevarer sine ældste og mest skattede cognacs. Den traditionsrige Pasquinet XO er ren nydelse.

SMAGSNOTER
Kakao, cedertræ, kandiseret frugt

ALKOHOL OG INDHOLD
40 % / 70 cl

LAND
Frankrig

OMRÅDE
Cognac

PRODUCENT
Pasquinet

SERVERINGSTEMPERATUR
18-20°C

INTENS OG BEHAGELIG
Pasquinet XO har en intens ravgul farve med mahognifarvede reflekser. En kompleks duft af kandiseret frugt, som abrikos og kirsebær, blandes med appelsin og kokosnød og afsluttes med delikate noter af nelliker, violer og sort peber. I munden opleves cognacen blød og afrundet med en harmonisk balance mellem aromatisk fylde og styrke. En intens smag af kandiseret frugt, kakao og cedertræ afsluttes af en udsøgt, behagelig og lang eftersmag.

Pasquinet XO Cognac går rigtig godt i spænd med desserter, men kan så sandelig også nydes alene eller med en cigar.

Serveringstemperatur: 18-20°C

Fremstilling
Den dobbelte destilleringsproces "Charentaise" blev skabt i det 18. århundrede og er specielt beregnet til fremstillingen af cognac. Når druemosten har gennemgået den alkoholiske gæring, bliver vinen destilleret ad to omgange i en kobberkedel. Herved opnås den destillerede "eau-de-vie", hvorfra "hjertet", som kaldes, "Bonne Chauffe", udtages og efter lagring bliver til det endelige produkt: Cognac.

Som mange andre cognacproducenter blander Pasquinet cognac fra flere årgange for at opnå de bedste slutprodukter. At lave den rette blanding er en kunst og giver Pasquinet cognac dens unikke karakter og konstante kvalitet.

Om Producenten
Pasquinet-familiens ejendom, Domaine du Foucaudat, ligger i Juillac Le Coq, som hører under Grande Champagne appellationen. Familien betragter jorden som deres dyrebareste skat og hemmeligheden bag Pasquinets cognac er netop gemt i denne jords enestående egenskaber.

Fire generationer har efterfulgt hinanden siden grundlæggelsen af firmaet og kunsten at lave cognac er gået i arv fra far til søn, siden grundlæggeren Jean Ricard i sin tid købte Domaine du Foucaudat. I dag er fjerde generation gået ind i firmaet.
349 DKK 599 DKK

Carlos i Brandy Imperial

CARLOS I IMPERIAL BRANDY 40% OSBORNE, JEREZ (70CL) Producenten Osborne blev grundlagt i 1772 af Thomas Osborne Mann, som slog sig ned i byen Puerto de Santa María. Ikke længe efter begyndte sherry produktionen og mere end 200 år senere laver Osborne stadig Sherry, men også masser af vin og spirtitus. Osborne er et af de ældste familie ejede vinproducenter i verden, med sherry årgange tilbage til 1772, emmer det af historie når man besøger dem. I 1973 køber man Montecillo fra 1874, Riojas 3. ældste vinhus. Senere kom også andre vinhuse til og man producerer også Carlos 1 brandy, samt Veterano brandy, Ampersand (&) Gin og slutteligt køber man i 2015 Nordés Gin fra Galicien, spaniens best sælgende premium gin.
595 DKK

Carlos i Brandy

CARLOS I BRANDY 40% OSBORNE, JEREZ (70CL) Producenten Osborne blev grundlagt i 1772 af Thomas Osborne Mann, som slog sig ned i byen Puerto de Santa María. Ikke længe efter begyndte sherry produktionen og mere end 200 år senere laver Osborne stadig Sherry, men også masser af vin og spirtitus. Osborne er et af de ældste familie ejede vinproducenter i verden, med sherry årgange tilbage til 1772, emmer det af historie når man besøger dem. I 1973 køber man Montecillo fra 1874, Riojas 3. ældste vinhus. Senere kom også andre vinhuse til og man producerer også Carlos 1 brandy, samt Veterano brandy, Ampersand (&) Gin og slutteligt køber man i 2015 Nordés Gin fra Galicien, spaniens best sælgende premium gin.
299 DKK

Deau Cognac Napoleon

Deau Napoleon er en udsøgt cognac, der udelukkende består af eaux-de-vie vin, taget fra den første crus af Cognac-regionen.

Fint lagret på egetræsfade, har vores NAPOLEON Cognac lagres langsomt på egetræsfade indtil den opnår den nødvendige modenhed, der giver den en perfekt balance.

Balancen giver en kompleks bouquet af tørrede frugter og rig krydret aroma, mens afslutningen er en lang dvælende nydelse med smag af lakrids!

Kommentar
Denne Napoleon Cognac er bedst tjent i et tulipanglas og helst ved stuetemperatur. Den lange og dvælende afslutning, er netop et af de øjeblikke, du gerne vil dele med andre nydere!
575 DKK

Deau Cognac V.S.O.P

D'EAU VSOP er en usædvanlig blanding af den første Crus i Cognac. Fløjlsagtig, glat og blomstret, har denne dejlige VSOP hvilede på fransk eg, før det har nået den nødvendige modenhed, der skal blandes til perfektion. Vores VSOP føder en moden cognac med en duftende buket af elegante blomstermotiver og rige læderagtige aroma.
399 DKK

Deau Cognac V.S

Smidig og silkeblød - Vores VS Cognac er destilleret efter de traditionelle metoder til Cognac håndværket. Den er udelukkende sammensat af eaux-de-vie taget fra Premiers crus fa Cognac-regionen. VS'en er langsomt modnet i franske egetræsfade. Deau VS har en frisk og silkeblød bouquet af frugt aroma, med en subtil vanilje finish.
349 DKK

Deau Cognac Black

Navnet BLACK refererer til farven på glasset der anvendes af professionelle smagere i blinde prøvesmagning. Deau BLACK er en blanding af Grande Champagne og Petite Champagne cognac. Den er først ældet i nye fade og derefter modnet i ældre fade der er mindre generøse på garvesyre. Meget elegant og aromatisk, deau BLACK frigiver intense floral noter (iris, violet, kaprifolium, orangeblomst). Lækker straight men også blandet med eksotiske frugtsaft eller tonic vand.
1.349 DKK

Deau Cognac X.O

Deau XO er en blød, delikat cognac, der med en bred og generøs smag, afslører en fantastisk balance i smagsoplevelsen. De forskellige cognac, kommer fra Petite Champagne og Fins Bois områderne. Lagret i små Limousin egefade mellem 10 til 15 år. Duft Blomster (jasmin, violet) og frugtaromaer (tør blomme, kanel) Smag Raffineret og elegant smag, med delikat strejf af egetræ Eftersmag Rig, lang og velafbalanceret Kommentar Nydes med fordel ren i glasset. Men udfordre dig selv, da den også er meget interessant on the rocks!
949 DKK

Merlet Cognac 5cl

Gilles Merlet har skabt Merlet Cognac Brothers Blend sammen med sine to sønner, Pierre og Luc – og deraf navnet Brothers Blend. Den er sammensat af eau-de-vier, som alle er lagret minimum 4 år – nogle væsentligt ældre. Det meste kommer fra den cru, som hedder Fins Bois, mens en femtedel kommer fra den prestigefyldte Grand Champagne. Blandingen af Cognac af forskellige aldre betyder, at Brothers Blend har både den unge Cognacs vitalitet og energi og den gamle Cognacs kompleksitet og raffinement. OBS: 5 cl Farve: Gylden. Duft: Mange lag af abrikos, kvæde, hvide blomster, kanel og vanilje. Smagsnoter: Smagen er balanceret med fine noter af egetræ, fersken og abrikos. Serveringsforslag: Cognacen nydes rent, men kan også brillere i en Sazerac. Efter mange år som vindyrkere, installerer Firmin og Vivien Merlet den første alambic-kedel i 1850. Fra da af er de destillatører, som producerer Cognac-eau-de-vie til de store huse som for eksempel Hennessy. Det næste lange stykke tid bruger de på at dygtiggøre sig, mens de opererer ”behind the scenes”. Merlet er endnu ikke blevet et kendt brand, men i 1970’erne ramte Cognac-branchen en svær tid, og man besluttede at prøve noget nyt. Det var Gilles Merlet, der fik idéen at plante solbærbuske, og i 1983 kom den første Crème de Cassis de Saintonge. En bragende succes. ikke længe efter lancerede man en helt stribe forskellige frugtlikører, og brandet Merlet var født. I dag, med fem generationers ekspertise i bagagen og definitivt ude af de store huses skygge, laver Merlet både Cognac, likør, Pineau de Charentes og andet. Produkterne har vundet et utal af priser og medaljer, og Crème de Cassis de Saintonge er endda blevet en beskyttet betegnelse. Merlet arrangerer også den populære cocktailkonkurrence, Sidecar by Merlet, som afholdes i mere end tyve lande.
49 DKK

Pierre Ferrand Sel. des Anges

”Selection des Anges” betyder noget i retningen af ”englenes valg”. Her har vi i sandhed en cognac, som får englene til at synge, men ”Selection des Anges” bringer naturligvis også tankerne hen på den årlige fordampning, man i spiritusverdenen kalder ”englenes andel”. Og da denne cognac fra Pierre Ferrand er cirka 30 år gammel, når englene over Angeac at suge en ikke uanseelig mængde til sig over årene. En rent ud himmelsk digestif. Farve: Dyb mahogni. Duft: En bombastisk duft af jasmin, kaprifolie, karryurt og vaniljestænger. Smagsnoter: Koncentreret og intens. Valnødder i sirup, safran, cedertræ og ingefær. Serveringsforslag: Bør drikkes rent, siddende i din blødeste lænestol. Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter. Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.
1.250 DKK