Dragérede hasselnødder med hvid karamelchokolade. Karamellen bliver rørt i chokoladen, som resulterer i en gennemtrængende og langvarig smag af karamel, der komplimenteres af de søde noter fra den hvide chokolade og sprødheden fra den letristede hasselnød.
Elmelund Single Origin, 200g - São Tomé 66% Mørk Chokolade
Knapper af mørk chokolade med perfekt balanceret syrlighed, intens kakaobitterhed og noter af frisk frugt citrus, nødder og krydderier. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.
Område: São Tomé
Bønne: Amelonado (Forastero)
"Øen i verdens centrum"
São Tomé er en lille vulkanø i Guineabugtenud fra Afrikas vestkyst. Den eksotiske ø består af basalt og er særdeles frodig. Klimaet, jordforhold- ende og placeringen ved ækvator gør São Tomé til det ideelle sted at dyrke kakao. Kakaotræerne blev indført i 1800-tallet fra Amazonas, men har grundet de specielle vejrforhold fundet sin egen unikke smagsvariant, som giver kakaoen dens særegenhed. Den lille produktion gør varianten eksklusiv og eftertragtet. Noter af frugt, nødder og krydderier giver kakaobønnen en fantastisk smagsprofil, der skaber et stykke økologisk chokolade i verdensklasse. Ved at købe denne chokolade støtter du mere end 2400 familiedrevne kakaofarmere på São Tomé, som er gået sammen i kooperativer. Derved sikres de uddannelse, videndeling og sikkerhed for at deres kakaobønner, som er en af øens aller- vigtigste eksportvarer, kan sælges til en fair pris.
Temperering:
Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 55 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned på en arbejdstemperatur på cirka 32°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.
Elmelund Single origin, 200g - Peru 41% Mælkechokolade
Knapper af intens mælkechokolade med dybde, varme og sødmen, samt klare noter af frugt og citrus. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.
Område: Cusco
Bønne: Chuncho (Trinitario)
"Kakaoens Mekka"
Perus varme og fugtige klima er ideelt til dyrkning af kakao i fineste kvalitet og peruvianerne er i verdenseliten, når det kommer til dyrkningen. De peruvianske kakaofarmere er gået sammen i kooperativer omkring økologisk og bæredygtig kakaodyrkning. Farmerne her er specialister og uddanner sig løbende i planteavl, fermentering, tørring og kvalitetskontrol. Leverandøraftaler sikrer kooperativerne gode arbejdsvilkår og fair priser samt programmer med skolepligt for børn og projekter der støtter kvinder. De økologiske kakaobønner Chuncho, som bliver brugt til at producere denne chokolade, stammer fra Cusco-regionen, som var centrum for Inkariget. Peruvianerne krydspoder kakaoplanter for at forfine smagen og for at kakaoplanten opnår bedre forsvar mod sygdomme. Chuncho er en variation af Trinitario-kakaobønner. Den eksklusive kakaovariant kombineret med den lokale ekspertise indenfor fermentering resulterer i en utrolig velkomponeret chokolade med en frugtig undertone.
Temperering:
Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 45 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned til en arbejdstemperatur på cirka 30°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.