Filters
Søg

Elmelund Chocolatier

Sorter efter
Vis per side

Elmelund Dragee Hasselnødder Hvid Karamel

Hasselnødder Hvid Karamel

Dragérede hasselnødder med hvid karamelchokolade. Karamellen bliver rørt i chokoladen, som resulterer i en gennemtrængende og langvarig smag af karamel, der komplimenteres af de søde noter fra den hvide chokolade og sprødheden fra den letristede hasselnød.

Nettovægt: 90g
Fra 43 DKK

Elmelund Hvid Chokolade med Karamel

Hvid Chokolade med Karamel

Hvid chokolade med karamel. Karamellen bliver rørt i chokoladen inden temperering for en gennemtrængende smag af sød karamel.

Nettovægt: 45g
30 DKK

Elmelund Fyldt Mørk Chokolade 72% med Pebermynte

Fyldt Mørk Chokolade 72% med Pebermynte

Intens 72% mørk chokolade med fyld af cremet pebermynte.

Nettovægt: 45g
30 DKK

Elmelund Fyldt Mælkechokolade med Saltkaramel

Fyldt Mælkechokolade med Saltkaramel

Lækker og kraftig fyldt mælkechokolade 41% med saltkaramel. Den cremede saltkaramel komplimenterer perfekt den bløde mælkechokolade.

Nettovægt: 45g
30 DKK

Elmelund Single Origin, 200g - São Tomé 66%

Elmelund Single Origin, 200g - São Tomé 66% Mørk Chokolade

Knapper af mørk chokolade med perfekt balanceret syrlighed, intens kakaobitterhed og noter af frisk frugt citrus, nødder og krydderier. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.

Område: São Tomé Bønne: Amelonado (Forastero)

"Øen i verdens centrum"
São Tomé er en lille vulkanø i Guineabugtenud fra Afrikas vestkyst. Den eksotiske ø består af basalt og er særdeles frodig. Klimaet, jordforhold- ende og placeringen ved ækvator gør São Tomé til det ideelle sted at dyrke kakao. Kakaotræerne blev indført i 1800-tallet fra Amazonas, men har grundet de specielle vejrforhold fundet sin egen unikke smagsvariant, som giver kakaoen dens særegenhed. Den lille produktion gør varianten eksklusiv og eftertragtet. Noter af frugt, nødder og krydderier giver kakaobønnen en fantastisk smagsprofil, der skaber et stykke økologisk chokolade i verdensklasse. Ved at købe denne chokolade støtter du mere end 2400 familiedrevne kakaofarmere på São Tomé, som er gået sammen i kooperativer. Derved sikres de uddannelse, videndeling og sikkerhed for at deres kakaobønner, som er en af øens aller- vigtigste eksportvarer, kan sælges til en fair pris.

Temperering:
Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 55 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned på en arbejdstemperatur på cirka 32°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.

Nettovægt: 200g
80 DKK

Elmelund Single origin, 200g - Peru 41%

Elmelund Single origin, 200g - Peru 41% Mælkechokolade

Knapper af intens mælkechokolade med dybde, varme og sødmen, samt klare noter af frugt og citrus. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.

Område: Cusco Bønne: Chuncho (Trinitario)

"Kakaoens Mekka"
Perus varme og fugtige klima er ideelt til dyrkning af kakao i fineste kvalitet og peruvianerne er i verdenseliten, når det kommer til dyrkningen. De peruvianske kakaofarmere er gået sammen i kooperativer omkring økologisk og bæredygtig kakaodyrkning. Farmerne her er specialister og uddanner sig løbende i planteavl, fermentering, tørring og kvalitetskontrol. Leverandøraftaler sikrer kooperativerne gode arbejdsvilkår og fair priser samt programmer med skolepligt for børn og projekter der støtter kvinder. De økologiske kakaobønner Chuncho, som bliver brugt til at producere denne chokolade, stammer fra Cusco-regionen, som var centrum for Inkariget. Peruvianerne krydspoder kakaoplanter for at forfine smagen og for at kakaoplanten opnår bedre forsvar mod sygdomme. Chuncho er en variation af Trinitario-kakaobønner. Den eksklusive kakaovariant kombineret med den lokale ekspertise indenfor fermentering resulterer i en utrolig velkomponeret chokolade med en frugtig undertone.

Temperering:
Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 45 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned til en arbejdstemperatur på cirka 30°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.

Nettovægt: 200g
80 DKK