Filters
Søg

Gin

Sorter efter
Vis per side

G'Vine Nouaison

Distriktet Bordeauxs umiddelbare nordlige nabo, Cognac, er sikkert verdens mest kendte distrikt for produktion af brændevin – og dette siden det 15. århundrede. Det var imidlertid først i 1860, at den franske geolog Coquand og hans assistent lavede en opdeling af området efter jordbundsforholdene og opdagede, at kvaliteten af Cognac var tæt forbundet med netop jordbundstypen. 6 områder blev derefter fastlagt, hvor den bedste – Grande Champagne – ligger i midten af området. Navnet kommer fra Champagnedistriktet længere nordpå og skyldes, at man i området finder en meget kridtholdig jordbund, som ligner den i det berømte franske vindistrikt. Kridtet udgør ca. 35% i det øverste lag og helt op til ca. 80% længere nede. Og i Cognac som i Champagne giver denne jordtype finesse og charme. Producenten Maison Villevert er en fransk spiritusproducent beliggende i Cognac distriktet. Huset producerer forskellige vindruebaserede spiritusprodukter. Hos Maison Villevert mener man, at ”Vindruer er verdens ædleste frugt, og er overlegne alle andre frugter”. Derfor har alle deres produkter et islæt af vindruer. Maison Villevert producerer gin-serien G’Vine, Floraison og Nouaison (vindrueblomst-likør), en vermouth-serie kaldet La Quintinye Vermouth Royal, eller LQVR, som er baseret på Pineau de Charentes. Vermouth-serien findes i tre varianter: Extra Dry, Blanc og Rouge. Derudover producerer huset en tequila-serie, Excellia Tequila - en 100% agave tequila, som er lagret i gamle Cognac- og Sauterne-fade, heraf vindrue-islættet. Der findes en Blanco, en Reposado og en Anejo. Selve huset Maison Villevert ligger i Merpins, 18 km vest for Cognachuset Frapin og 20 km nordvest for Cognachuset François Voyer, tæt på byen Cognac, på grænsen til Charente-Maritime. Maison Villevert producerer desuden også sin egen cognac. Ginen Nouaison Gin, by G'Vine er en fransk gin fra Cognac-området. Ginen er lavet på 14 forskellige urter og krydderier. Det som gør Nouaison Gin helt specielt er at basespiritussen er baseret på vindruer, modsat de fleste andre gins som bruger hvede. Druen der bruges primært er Ugni Blanc(der bruges også chardonnay og viognier), som destilleres til 96,4% hvorefter den massereres med grønne med forskellige urter og ingredienser, heriblandt grønt-høstede druer. Herefter batchdestilleres ginen med de andre ingredienser i en 250liters charentais-keddel. Selve frugtsætningsprocessen under vindyrkning er kendt som ”Nouaison” på fransk, hvorfra ginen også har sit navn. Altså der hvor blomstringen overgår til knopper der danner de tidlige druer. Det er en koncentration af energi, og med sine 45% er ginen kraftig og krydret og har en intens note af enebær, samt en koncentration, som giver et fantastisk pift til en gin/tonic eller en dry martini. Der er ligeledes lækre noter af bergamotte, svesker, sort peber fra java og vitiveria(lidt græsset note).
375 DKK

Citadelle No Mistake Old Tom

Citadelle No Mistake Old Tom Gin er den første gin i ”Extreme”-serien fra Maison Ferrand, der søger at udforske og udfordre gin-kategoriens yderligheder. Denne gin er sødet med Ferrands specielle sukkerblanding, ”toasted aged sugar”, som også bruges til nogle af Plantations rom. Som noget helt unikt er denne sukkerblanding fadlagret og får noter af kokos og chokolade. Det smager forrygende og vi er mange, der venter på at deres ”toasted aged sugar” kommer direkte på flaske! Farve: Let rav Duft: Kirsebærlikør, mazarin Smagsnoter: Masser af sødme fra den ”toastede” sukker (karamel og brændte mandler), men også genkendelige enebærnoter og orangeskal. Serveringsforslag: Kan drikkes rent, i en Tom Collins eller forsøg dig eventuelt med en Gin Old Fashioned! Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter. Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.
389 DKK

Langley's First Chapter

LET, BLØD OG FORFRISKENDE Flot ren og klar i glasset. Duften af enebær iblandet citronskræl afløses af koriander. Langley’s First Chapter Gin har en moderat smag af enebær efterfulgt af citronskræl og delikate krydderier. Den er let, blød og virkelig forfriskende i en klassisk G&T. Fremstilling Gin er grundlæggende en spiritus destilleret af korn og aromatiseret med ekstrakter fra forskellige planter, hovedsageligt enebær. Gin produceres flere steder i Europa, men den engelske anses stadig for den bedste. Langley’s First Chapter Gin laves efter en gammel, traditionel metode og opskrift med 10 klassiske naturlige ingredienser. Om Producenten Gin blev opfundet i 1650 af Hollænderen Dr. Sylvius, der arbejdede som læge på universitetet i Leyden. I sin praksis anvendte Dr. Sylvius en enebær-eliksir kendt som genièvre - det franske ord for enebær. Han var overbevist om, at enebær havde en gavnlig effekt i behandlingen af nyre- og blærelidelser. Britiske soldater, hjemvendt fra de nederlandske krige, tog opskriften med til England, hvor navnet blev forkortet til "gen", der med tiden blev til "gin". Det blev hurtigt den engelske nationaldrik. Langley Distillery blev i 1920 grundlagt som gindestilleri og er dermed et af de ældste privatejede gindestillerier i England. I det foregående århundrede havde det været bryggeri. Alt på Langley Distillery laves efter traditionelle metoder og i hånden.SMAGSNOTER Enebær, citrus, krydderi ALKOHOL OG INDHOLD 38 % / 70 cl LAND Storbritannien
175 DKK

That Boutique Y Gin Compagny Chocolate Orange

Who doesn’t like a chocolate orange, but we all know the perils of ownership; you could leave it on the parcel shelf in the sun, then even refrigeration won’t save it - all you will have is a congealed, hardened cricket ball of chocolate. But what if there was an answer? Here's your answer, folks: Chocolate Orange Gin. Made using a mix of classic gin botanicals, orange peel, and cocoa nibs, this is even suitable for those who don’t like milk or milk chocolate. Tasting notes: Nose: A bright and enticing nose with dry cocoa and the zingy zip of orange. Fantastic! Taste: A thick and creamy spirit that perfectly creates the illusion of chocolate orange with its notes of milk chocolate and zesty orange. Finish: Lingering citrus and a pinch of junipery pepper. Perfect Serve: Sparkling orange & flamed orange twist.
350 DKK

That Boutique Y Gin Compagny Yuzu Gin

Do you like yuzu? We do too! In fact, we're such big fans of the curious citrus fruit that we went ahead and made a gin dedicated to showing off its fabulous flavour profile! Tasting notes: Nose: The nose begins with composed and measured citrus, sweet Amalfi lemon and tart grapefruit, which blends with vanilla and clean juniper tones. Subtle floral notes add perfume, while zesty blood orange fills the backdrop. Taste: Citrus is also prominent on the palate and becomes sharper. Heady blossom notes of fizzy orange, lemon sorbet and juicy grapefruit blend together in an enjoyably creamy texture. Subtle prickles of spicy juniper and aromatic coriander provide depth. Finish: Earthy pine with a spicy bite of stem ginger temper the lingering citrus. Perfect Serve: Fresh Lemonade.
349 DKK

That Boutique Y Gin Compagny World Gin Day

That Boutique-y Gin World Gin Day Gin 50 cl. Our 7 continents gin, made in collaboration with World Gin Day organiser Emma Stokes aka Gin Monkey, has been made using a single ingredient from each continent – European Juniper, Australian Coriander Seed, North American Angelica Root, Asian Cinnamon, African Liquorice Root and South American Lime Zest. The final distilled gin has been ‘lifted’ and mellowed with the addition of a tiny amount of Antarctic* sea salt. The bold and light salinity of the gin lends itself to an olive-garnished Martini, from clean to dirty, or even filthy! And, of course, a Red Snapper. When it comes to tonic, Fever-Tree Mediterranean makes a great choice. *Harvested from waters from currents originating in the Antarctic Ocean. Tasting notes: Nose: Classic, with cracked coriander and a zip of lime. Taste: A luscious texture with a balanced flavour covering all of the gin favourites: juniper, coriander, and angelica. Finish: Bright, zesty lime, sophisticated spice, and a subtle "how-do" nod from the sea salt.
369 DKK

Sabatini Gin

ÉN FAMILIE, TO PASSIONER: TOSCANA & GOD GIN En passion for Toscana og en passion for god gin! Sådan indleder Sabatini familien deres historie om Sabatini Gin, der produceres i det dejlige Toscana i Italien. Sabatini Gin er ikke kun et produkt af høj kvalitet, men det er også resultatet af et perfekt ægteskab mellem smag, aroma, charme og historie. Sabatini familie, har konstrueret og bygget med passion og professionalisme. Trods alt er Sabatini Gin intet mindre end en ny episode af den vigtige historiske og kulturelle bånd mellem Toscana til England. Sabatini familien har dybe rødder i at producere vin og spiritus i Italien, og valgte derfor i 2015 at føje gin til deres ekspertise. Sabatini Gin har allerede høstet meget ros, da den er speciel i forhold til mange andre gins, da den er en autentisk afspejling af de smagsnuancer som netop er kendetegnet for området Toscana. I samarbejde med ginekspert Charles Maxwell, er destilleringen og udvikling af Sabatini gin nemlig blevet til. De lokale tunger mener at de bedste enebær i verden kommer fra Toscana. Derfor er basen for denne gin enormt velsmagende. Alle ingredienser er typisk Toscanske og høstet på Sabatini familiens ejendom nær Cortona. TOSCANSKE AROMAER TIL EN INTERNATIONAL GIN SABATINI GIN er en premium gin fremstillet ved håndværksmæssige metoder, både i destillationsprocessen og i stræben efter at opfylde yderst specifikke produktspecifikationer, såsom tilstedeværelse af fennikel i den aromatiske blanding. Der er ni botaniske planter i SABATINI GIN, alle dyrket i Toscana: Enebær, Koriander, Iris, Fennikel, Lavendel, Olivenblade, Timian, Citronverbena og Salvie. De fleste af dem er vilde planter høstet på Sabatinis ejendom i Teccognano i det sydøstlige Toscana. Enebær Enebær (Juniperus communis) er en af ??de grundlæggende botanicals i alle gins. Det er en plante med nåleformede blade, der kan vokse i form af en busk eller et træ og producerer duftende bær med en lidt bitter smag, også kendt som “coccole” i Italien, hvor planten er almindeligt i Alperne. Koriander Koriander (Coriandum sativum) er også kendt som kinesisk persille. Den har været kendt siden det gamle Ægypten, for dets aromatiske egenskaber, fordøjelseseffekter og til at lindre migræne. Korianderfrø giver SABATINI GIN sin karakteristiske citrusfrugtsmag og øger duften af ??enebær. Fennikel Fennikel (Foeniculum vulgare) er en staud- urteagtig plante, som typisk vokser omkring Middelhavsområdet. Dens blomster og frø giver SABATINI GIN sin delikate og vilde smag. Citronverbena En typisk Middelhavesbotanical, som også er i SABATINI GIN. Citronverbena blev introduceret til Europa fra Sydamerika i det 17. århundrede. En staude plante med hvide blomster der vokser vildt, og indeholder melatonin og bruges almindeligvis til at lindre smerter. Den har en frisk duft svarende til citron eller citronmelisse. Destillations- og aftapningsfasen drives af Thames Distillers Ltd. of London, der drives af den berømte Maxwell-familie, der har destilleret nogle af verdens mest prestigefyldte gins i over 300 år. Den traditionelle infusionsdestillationsproces overvåges af Charles Maxwell og producerer en gin med en alkoholprocent på 41,3%. Spiritussen præsenterer behagelige, friske noter af urter og påpeger tydeligt aromaerne i det Toscanske landskab. På ganen er Sabatini Gin fyldig, men ikke overbærende, og efterlader en delikat, dvælende eftersmag.
499 DKK

Tarquin's Rhubarb & Raspberry

TARQUIN’S RHUBARB & RASPBERRY GIN Tarquin’s Rhubarb & Raspberry Gin har en dejlig smag af hindbær og rabarber og kan nemt kategoriseret som den perfekte sommergin. Den kan nydes rent eller som en dejlig sød og frisk gin og tonic
399 DKK

Bathtub Old Tom Gin

Bathtub Old Tom er under kategorien Old Tom stil gin, som er en sødere gin stil tilsat en smule sukker. Den milde sødme giver den lækre bløde noter af appelsin, som komplimenterer de klassiske enebær nauncer. Type: Gin Land: England Flaskestørrelse: 50 cl. Alkoholprocent: 42,4%
349 DKK

Hendrick's Midsummer Soltice

Hendrick’s Midsummer Solstice er en limited edition gin fra den lille by Girvan, i det sydvestlige Skotland. Ginnen er inspireret af den engelske midsommers bugnende blomsterbede, og indeholder udover de klassiske Hendrick’s botanicals også iris og orangeblomst. Hendrick’s advarer selv mod at forelske sig i denne gin, for den er lavet i meget begrænset oplag og kommer ikke igen, når først den er udsolgt! Farve: Klar. Duft: Smukke, florale noter af orangeblomst, kamille, jordbær og citrus. Smagsnoter: Smagen er rund og parfumeret. Agurk, roser, kamille, orangeblomst og enebær i baggrunden. Serveringsforslag: Nyd den rent, med tonic eller i cocktails. Hendrick’s har taget ginverdenen med storm siden Master Distiller Lesley Gracie skabte den florale, skotske gin i 1999. Destilleriet ligger i en lille landsby kaldet Girvan, med udsigt til den vulkanske ø, Ailsa Craig. Blandt de tretten nøje udvalgte botanicals finder vi ting som kvan, orrisrod, kommen, røllike, kamilleblomst, appelsinskal, hyldeblomst og selvfølgelig de to ”signatur-smage”: essens af rosenblade og agurk, som giver den helt særlige og højtelskede karakter, der definerer Hendrick’s Gin.
449 DKK

Hernö Sloe Gin

HERNÖ SLOE GIN Herno¨ Sloe Gin 30% er skandinaviens første sla°en gin og blev første gang lanceret i eftera°ret 2015. Ginnen er baseret pa° Herno¨s originale gin, hvor økologiske sla°enbær fa°r lov at ligge i ginnen i tre ma°neder, hvorefter bærerne forsigtigt forsødes. Sla°enbærerne giver den oprindelige gin en diskret
499 DKK

Citadelle Gin Reserve

Hvis du kan lide Citadelle Gin bør du ikke snyde dig selv for Citadelle Reserve! Denne udgave er ikke bare smagt til med 3 nye botanicals (de oprindelige 19 botanicals suppleres af den japanske citrusfrugt yuzu, malurt og kornblomst), den er også fadlagret på hele 5 forskellige fadtyper: akacietræ, morbærtræ, kastanjetræ, kirsebærtræ og fransk eg. Farve: Let gylden Duft: Orangeblomst, grøn te og et strejf af tobak. Smagsnoter: Smagen er silkeblød og bringer rosenpeber, ingefær, mandler og enebær med en lang finish. Serveringsforslag: En sjov gin at lege med i cocktails. Prøv den fx i en Singapore Sling eller en Suffering Bastard: 1,5 cl frisk limesaft 1 cl sukkersirup 3 cl Citadelle Reserve 3 cl brandy, fx Pierre Ferrand Ambre 2 dash Angostura bitters Ginger beer Alle ingredienserne bortset fra ginger beer shakes med is og straines over i et highball-glas med knust is. Toppes med ginger beer. Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter. Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.
399 DKK

Citadelle Gin

Citadelle Gin er noget så usædvanligt som en gin fra Cognac-området. I cognac-reglementet står det skrevet, at man ikke må destillere i perioden mellem april og oktober. Overhovedet ved Maison Ferrand, Alexandre Gabriel, arbejdede længe på at få lov at udnytte denne stilstandstid til at producere gin, og i 1996 gav komitéen efter og ginnen Citadelle blev født, opkaldt efter en fæstning ved Dunkerque hvor der i gamle dage blev produceret genever. Farve: Klar Duft: Superfrisk og elegant duft af enebær, violer og citron. Smagsnoter: Sprød og harmonisk med noter af orangeskal, korianderfrø og kardemomme. Serveringsforslag: En oplagt gin til G&Ts. Maison Ferrand foreslår 1 del Citadelle til 3 dele tonic og en garnish af frisk citronskal, helst akkompagneret af østers fra Charente… Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter. Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.
299 DKK

Ferdinand's Saar Quince Gin

Ferdinand’s Saar Quince Ferdinand’s Saar Quinces base er pa° Fer- dinand’s Saar Dry Gin, som har lagret pa° massereret kvæde, som kommer fra træer fra destilleriets baghave. Ferdinand’s Saar Quince er destilleriets hyldest til sloe gin. Kvæden som bliver brugt Ferdinand’s Gin er pærekvæde, som pa° træet starter som sma° gra°lige, dunede pærelignende frugter. Om eftera°ret er dunlaget forsvundet og under modningen dufter frugterne sødt. Na°r pærekvæden er moden, bliver den flot cit- rongul. Kvæden kan ikke spises ra°, men kan f.eks. bruges i te, syltetøj og vinfremstilling. Delikate rose-lignende blomster fremkommer sammen med de saftige karameliserede frugttoner. Forfriskende, frugtagtig, perfekt afbalanceret og sød
495 DKK