Indhold - 50cl
Alkohol - 15%
Alder - 5 År
Type - Sherry/Hedvin
Tappet - Falster Destilleri
PX 5 Years Old. D.O. Montilla-Moriles. Fortified Wine. Produce of Spain. Aftappet af/Bottled by FALSTER Destilleri.
PX 5 Years Old er en Sød dessertvin på druen Pedro Ximenez. Druerne er soltørret til rosiner og herefter presset og gæret til flot, sød dessertvin. Modnet i 5 år før de tappes her på Falster.
Samme vin har modnet på de små egetræsfade der andvendes på Falster Destilleri. Rum, Whisky og Brandy fadlagres på PX hvilket giver en unik sødme, blødhed og fylde.
Williams & Humbert er et sherry-hus der producere i den klassiske Jerez stil, det giver sherryen stor balance og dybde.
Pedro Ximenez er en meget sød sherry, lavet udelukkende på Pedro Ximenez druer, der har tørret ude i solen i 15 dage og derefter presset. Lagres i Criaderas y Soleras-systemet i mindst 12 år, hvor den modnes gennem oxidering i egetræsfadene.
Tiden skaber en mahogni-sort, tyk og meget sød sherry, med et sukkerindhold på 380 gr./l.
Duft:
Karakteristisk for PX er der rosin og figen i næse
Smag:
Lavt syreindhold, meget sød, masser af søde frugter
Eftersmag:
Smagene fører os ud i en lang smagsfuld afslutning
Kommentar:
Storslået dessertvin og fremragende midt på eftermiddagen. Ideel til enhver dessert eller ud over vaniljeis.
Williams & Humbert er et sherry-hus der producere i den klassiske Jerez stil, det giver sherryen stor balance og dybde.
Amontillado er lavet på Palomino druen og lagres først på samme måde som en Fino i 8 år. Herefter dræbes flor´en ved tilsætning af alkohol og vinen lagres videre i yderligere 4 år, hvor den påvirkes af luftens oxidation. Processen giver en mørkere og mere fyldig sherry end Fino, men lettere end Oloroso med et sukkerindhold på under 4 gr./l.
Vinen ligger på fad i 3 år i det unikke criadera- og solerasystem, der gør den traditionelle blanding af nye unge vine med ældre vine mulig. Kan drikkes som appetitvækker til skinke og ost eller til desserter med appelsin, fersken og mandarin.
Oloroso er en Sherry i den mere søde og intense ende af skalaen, som samtidig åbner for en meget bred anvendelse til forskellige retter. Prøv denne til en kraftfuld svampe- eller oksekødssuppe.